Загадката на кристалните черепи

вида на един кристален череп

вида на един кристален череп

Кристалните черепи са модел на човешки череп, който е направен (скулптуриран) от кристална скала. Археолозите са извадили около тринадесет такива черепа в Централна и Южна Америка, а също така и в някои части на Мексико. Съществуват доказателства, че тези черепи са били намерени в близост до руините на древните цивилизации на Ацтеките и Маите. Историците твъдят, че някои от черепите имат връзка с древните цивилизации. Според археолози тези кристални черепи са на възраст между 5 000 и 36 000 години.Кристалните черепи продължават да се проучват и все още са една от неразрешените загадки на древния свят.

Индианска легенда: Кристалните черепи са на „Богинята на смърта (или на Съдбата)”. Те са били тринайсет на брой и се съхранявали отделно един от друг под бдителното наблюдение на определени жреци и охрана от специални войни.Тринайсетте свещенослужители (посветени) в разни места са били задължени по едно и също време да преглеждат подопечния им череп. Върху него те виждали призхождащото на Земята в това време, както и миналото и бъдещето на избрано от тях място за бъдеще до края на света. Посветените могли да видят и „деня на връщане на боговете”, в това число и  белокожия брадат „бог на планетата Венера” (самия Кукулкан), който някога „по време на пълен мрак” се спуснал от небето и подарил на индианците: „писменост, математика, астрономия, научил ги да строят градове,да ползват календара и да отглеждат богат урожай…”

Градът в който е намерен първият череп е кръстен Лубаантун (Lubaantun), което на езика на маите означава „Град на падналите камъни.“ След три години работа в април 1927 под развалините на древен олтар е бил открит уникален артифакт- прекрасно изработен кристален череп.
Това е модел на човешки череп в естествена големина, изработен от фин полиран и чист кварц без долната челюс. Размерите му са 124 мм ширина 197 мм дължина и 147 мм височина. Теглото на черепа е 5, 13 кг.
Три месеца след това е била да открита и долната челюст, която е паснала идеално гладко по ставите. Черепа с долната челюст е направен от единичен кристал на кристал.
Този кристал е толкова добре полиран с определена цел. В тилната част на черепа формира леща, която дава оптичен ефект поставена при определени условия. Тогава лъчите на светлината, падаща върху черепа ги пречупват и изпращат на около.
През 1964 г., черепът бил прегледан от специалист в лаборатория на „Hewlett-Packard“. При разследването било установено, че тя е направена много добре, още преди да имало цивилизация в тази част на Америка.
Но най-голямата мистерия е фактът, че в цяла Централна Америка няма никакви залежи на планински кристал, а в близкото поле на Калифорния, кристал с такова качество, не е открит.

 

Според една хипотеза, кристалните черепи са направени още по времето на загадачната Атлантида. Тези предмети имали културно предназначение за цивилизацията преди 12 хиляди години.

Според друга хипотеза, първите земни жители са се появили на Земята преди 36 милиона години. Тогава на нашата планета са се заселили 12 чуждопланетни раси. Те притежавали технически възможности, непознати за нас, дори сега. Именно те са полирали твърдия кристален кварц. С тяхна помощ те поддържали „контакт” с родните си планети.

Мистични свойства на кристалните черепи

Съществува и мнение, че кристалните черепи притежават и мистични свойства. Силно чувствителни хора и екстрасенси твърдят, че черепите им въздействат, като предизвикват почти хипнотично състояние съпроводено с необичайни миризми, звуци и ярки зрителни халюцинации. Но не само те. И обикновенни хора разказват, че черепите в тъмнина започвали да се пълнят с „бяла мъгла”, а после в тях се появявали „тайствени образи на хора, планини, гори, храмове или тъмнина…”

Има също версия, че черепите са „…отразители и получатели на колективно безсъснание, и наследия от чувства и знания, които циркулират в пространството във вид на енергия…”. Една от последните находки, е съобщило списание „FATE”, през август 1996г. През зимата 1994г. домакиня от ранчо в блисост до Крестън?(щат Вашингтон-САЩ) развеждайки конете си в ранчото видяла на земята някакъв блестящ предмет. Вдигнала го. Оказал се човешки череп от прозрачно стъкло или кристал. Невероятно твърдият материал бил така деформиран, като че ли някога е бил пластичен. От къде се е взел този череп и защо е деформиран така, засега си остава загадка…

 

Advertisements

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s