Континентa Му/Лемурия

Древен континент, навярно носител на първата земна цивилизация

Древен континент, навярно носител на първата земна цивилизация

Kонтинентът Му е бил разположен в Тихия океан. От него са останали островите Хавай, Понапе, Фиджи,Пасха и Нова Зеландия. Материкът бил широк ~ 8000 км, а дълъг около ~ 5000 км. Той се състял от три отделни части, а между тях имало морета. Климатът му бил влажен тропически, имало много реки, езера и язовири. Расли тропически гори, а по крайбржието – палми. В езерата цъфтели лотоси, които били свещенни за жителите му. Пътищата били широки, с настилка от гладък камък. Континентът се състоял от различни провинции и няколко милиона жители. Населението му било с различен цвят на кожата, но доминирала бялата раса. Управителят, един за целия континент се наричал „Ра-Му” и бил наместник на Слънчевия бог на земята. В тибетските летописи, се описват хора облечени с тънки дрехи и много украшения от скъпоценни камъни по тях. Били отлични мореплаватели. Тяхните кораби плавали по всички морета и океани. Континента си наричали „Свещенна земя”. Строили храмове, дворци, пътища, мостове и градове от огромни камъни. Континентът (Свещенната земя) загинала от силно земетресение което продължило много дълго време. В резултат, Му два пъти се премествал и след това потънал. Това станало преди 64 милиона години. А континента съществувал  около 100 хиляди години преди това и тяхната цивилизация превъзхождала няколко пъти нашата.

Джеймс Черчуд, британски полковник работещ в една от колониите в Индия се запознал през 1868 г. с един будиски монах, който му разказал за местонахождението на интересни плочки със загадъчни символи. В течение на 10 години той ги изучавал внимателно и успял да ги прочете. Там пишело историята на загадъчен древен континент и за неговата  гибел. След това полковникът започнал да пътешества по света и да събира предания за този континент.

Уйлям Нивен, известен американски археолог, при разкопки в Мексико намерил древни плочки с някакви знаци. Когато Джеймс разбрал за това казал,че е видял такива знаци в храма, когато разшифровал неизвестните надписи за големия неизвесен континент в Тихия океан, който бил унищожен.

Advertisements

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s