Aтлантида

Атлантида-примерно местоположение    Атлантида1   Вече 2000 години загадъчната Атлантида вълнува умовете на учени, мечтатили, поети, изследователи, археолози и окултисти… От мистериозният континент се прокрадват загадъчни истории, за уникални технологии, които са извън нашето време. Не по малко дискусии предизвиква тайнственото ѝ изчезване. В древни времена, тази цивилизация е постигнала фантастично развитие. Тогава, какво е било природното бедствие което я е разрушило? Сега за 20-30 точки от земното кълбо се твърди, че там се е намирала Атлантида. А една от тях дори се намира на Северния полюс. С други думи, който не я е търсил, той не я е намерил.
Първият, който пише за Атлантида е Платон в два свои кратки „диалога”,
позовавайки се на Солон. Солон, когато последния се е намирал в град Саис, западно от река Нил в Египет. В този град, Солон беседвал със свещенник от храма „Нейт”, които му разказал за Атлантида. Той му казал, че „…това е бил много голям остров, по голям от „Либия и Азия (Мала Азия)” взети заедно. Той бил разположен отвъд „Херкулесовите стълбове” и е съществувал преди около 9000 години…”. Управляван бил от царе, които произхождали от бог Посейдон. Името му било „Атлантида”, в чест на Атлас (титан в древногръцката митология, който носел на раменете си небесния свод). Атландците водили война с Атиняните за хегемония на Средиземно море и я загубили. После имало земетресения и наводнения и острова потънал за един ден. Атлантида била богата на природни ресурси, гори, градини, животни и множество мини…” Всеки един от царете, притежавал град. Всички те се подчинявали на общ цар който се намирал в столицата и бил потомък на Посейдон. Столицата била оградена с няколко реда крепости, а между тях имало ровове пълни с вода. В централната крепост се издигал голям храм на Посейдон, който бил позлатен и с посребрен покрив. Вътре бил от слонова кост, злато и сребро. В легенди се разказва, че „...атлантите били високи, изключително красиви, свободно преодолявали земното притегляне и обменяли своите идеи без помоща на думи(чрез телепатия)…” Има много предположения „…защо такава могъща цивилизация е била унищожена, дали от наводнение, от технически познания и експерименти, та даже и от содомия…”
Кристала на АтлантидаСега се предполага, че на дъното на Бермудския триъгълник се намират загадъчни кристали, посредством които египтяните в древността са построили пирамидите и Свинкса. Има ли връзка между Атлантида и Египет? Египетската цивилизация, също е пълна с мистерии и тайни като се започне от огромния свинкс, колосалните храмове, загадъчните пирамиди, религията и техния произход. Възможно е атланти, оцелели след катастрофата да са се спасили в Египет и да са дали тласък в неговото развитие в сравнение с други общества по това време. Например : „…В зората се на историята появил загадъчен човек на име „ Имхотеп”. На една древна плочка от 4600 до новата ера е записано за неговата слава. Той бил „…везир на фараон Джосер (2778-2268г. до н.е.) и велик жрец на град Хелиополис...”, проектирал първата стъпаловидна пирамида в Сакара, която станала прототип за всички следващи пирамиди и изменил живота на египтяните. Той бил велик учен и всестранно развит човек…” Това, което египтяните строили преди него от глина,тръстика,и дърво той заменил с камък, изменил декорацията на Мемфис и сега се любуваме на тези арки и сводове. Имхотеп бил и лекар. Той бил архитект, строител, лекар, военен министър, върховен съдия, канцлер, министър на културата; териториално разделил Египет на окръзи и отворил училища за чиновници, за да не си надвишават те пълномощията.                                               Imhotep                                                         Сфинкс

Гробницата на гения Имхотеп така и не намерена. Има легенди че в нея има”мемуари” и „подаръци от боговете”. Възможно е, те да се намират под Свинкса в платото в Гиза.

Advertisements

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s