Тунели в подземния свят и кухата Земя

Секретен тунел,България

Северно сияние

Северно сияние

В пресата перодично се появяват съобщения за таинствени тунели под земната повърхност. Известни са например тайните тунели между Полша и Словения; намерен е тунел от древността в Чили с неизвесна изработка и носещ следи на високо технологична направа. В България също се откриват мистериозни тунели, като този от околностите на Асеновград до Арчар (Рациария) та даже и под река Дунав. Тунели има и под крепостта „Баба Вида”.
Има различни версии свързани с тях. Интересна е хипотезата, че под повърхността на нашата планета има подземни проходи, които свързват континентите. Тези тунели крият не малко загадки. Има случаи, когато по време на подземни работи се чуват звуци идващи от подземния свят.
Идеята за подземния свят е обоснована от английския астроном Е. Халей, живял през XVII и XVIII век. Той е допускал, че въртешността на планетата има формата на наслоени една в друга сферични черупки, с което обяснява движението магнитните полюси. А известния математик от XVIII век, Леонард Халей е смятал, че земята се състои от ивица с дебелина до 1000 км. И централно ядро с диаметър съотвестващ на Венера, Марс и Мерурий. Съществува куха обвивка отделяща земното ядро от повърхността с отвори на северния и южен полюс. Тази версия получи извсно потвъждение през 70-те години на XX век, след публикуването в американско списание на потресаващи снимки на северния полюс направени от космоса и руски, направени от Космическата станция. Вместо лед на географския полюс е изобразена голяма черна дупка от която излиза сияние. Възможно е това да е резултат от влиянието на полярната нощ и нейните фактори но не изключен и вариант „появяване на реален вход в подземния свят”.
При сеизмичните проучвания, които са направени, звуковите вълни се абсорбират в бездната на подземния свят.
По този повод има голямо разнообразие от версии. Една от тях предполага, че на планетата съествуват подземни проходи, свързвщи континентите. С произхода и авторите на тези тунели са другите въпроси, които вълнуват учените.
В легендите на различни народи се споменава „царство на подземния свят”. По мнение на някои изследователи, загадъчния страна Шамбала се намира именно там. Съществуват свидетелства за подземен живот и описания на срещи с високо развити представители на подземния свят. Американския летец Ричард Бърд , летящ в близост до Северния полюс, според някои източници , намерил големи там обширни зелени територии. Може би това е “ високо място „, където „…през 1811 г. видях земя Санников с острови Котелни…” Някои изследователи смятат, че след 83 градуса северна ширина, се намира суша съединяваща ни с подземния свят. Интересно е, че зад 80-тия градус северна ширина мигрират, топлокръвни животни и ята от прелетни птици…
Не по малко загадъчен е Южния полюс. С особен интерес към Антарктида са се отнасяли извесни представителите на Третия рейх. Германските експерти, серозно са се вярвали в съществуването на подземна кухина и са вярвали, че там има следи от „Атланската цивилизация”.
Ричард Бърд през 1947 г. предвожда експедиция под име „Висок скок” в района на Антарктида. Експедицията е предвидена за половин година. Но е предстояла само две седмици. Била е принудена да се върне спешно, тъй като е била атакувана от ескадрили … летящи чинии…
Така, тайната на подземния свят и мистериозните тунели си остава неразрешен проблем, който трябва да се разреши. Коя от версиите е вярна и има ли земята отвори, врвмето ще покаже.

Advertisements

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s