Монадна теория на еволюцията (по материали от интернет)

1.Определение:

 МОНАДА (гр. monas единица) е централно понятие във философията на Готфрид Лейбниц (немски философ, математик, физик, юрист, исорик и изобретател от XVII век).
 Монадата е неделима, нематериална и вечна субстанция.
 В основата на света лежат множество монади, които образуват йерархия.
 В Монадата е заложен стремеж към саморазвитие. Тя надарена с възприятие (перцепция), а висшите Монади и със съзнание (апперцепция).
 На върха на йерархията стои висша монада – Бог.
 Монадите са самодостатъчни и не изптват външни въздействия.
 1 и 2… – монади
„Монaдната теория за еволюцията” е алтернативна на Дарвиновата. Според нея всички живи същества са сътворени с висш разум и в свойте съвършенни форми и не еволюират. Много от тях минават през няколко стадия на развитие, кaто се трансформират се от едно същество в друго. Например гъсеницата се превръща в пашкул след това в пеперуда. Човек също има „вътрешно-видова еволюция”. От „грубо животинско” създание търсещо само свойте материални потребности, той се преръща в духовно същество способно да обича и съпреживява, да бъде щедро и да прощава, да цени доброто и целомъдрието, т. е. да придобива качества с които постепенно да се прближава към своя Създател.
„Монадската теория на еволюцията” допуска, че в природата съществуват „тънки субстанции” от които е създадена „човешката душа”, която е сложна „информационна конструкция” способна да съхранява духовното израстване на индивида. При това на всеки човек е дадена свободна воля, чрез която той, чрез постъпките си, да може да развива тази конструкция или да я доведе до гибел.
След смърта си, човек се въплъщава в ново тяло (материя) подходящо му по гени и продължава да еволюира духовно. Тази процедура продължава до тогава, до като „информационната му конструкция” не достигне първоначално предвиденото й духовно ниво.
Във Вселената съществуват безбрйно множество от планети, на които еволират разумни същества, подобни на Земята. Еволюцията им преминава през определени „стадии на развитие”. От заселените там определено количество „души” и е създадена първоначална двойка „физически тела”, в които е въплатена „определена информационна конструкция” за дадена „Монада”. От тази двойка се раждат нови физически тела, които приемат „въплащението” на своите сиздатели. Така се формира „раса” от хора, които в своята еволюция са в различни стадии на развитие. Като правило, отначало в „пседдодуховното общество”, членовете му живеят в хармония с общръжаващата ги среда която е създадена за тях. В последствие те са предоставени на себе си и те забравят произхода си и създават „цивилизация”, целта на която е – „удоволетворение на потребностите”, „червоугодие”, „семейно щастие”,”развлечения”, „сексуален разврат”, „натрупване на богатства”, „стремеж към власт”, „развитие на умствените способности” и така нататък. Но „висшия разум” внимателно следи за таова и след отклонение от „духовния път”, индивида отново се „въплащава на Земята отново в човешко тяло” за да придобие необходимите му знания.
Предполага се, че съврменното общество е „85-тата монада” на планетата Земя. Продължителността на еволюционния период е различен. Средно той е 200-300 хилядолетия.
2.Лавразия и Лемурия:
Спред последните версии на поддръжниците на „Монадната теория”, еволюцията, нашата „Монада” е започнала около 216 000 години,когато оста на Земята е имала дуга посока, а сега континентите се намират във други климатични пояси и имат други очертания.
Област „Лавразия” , която сега се нарича „Европа” се намирала много над световния океан и имала по добри условия за обитание. Именно там се е въплатила „Богинята – Майка”, създателка на първата земна „Монада”. От нейните наследници се е създала „Първата пълноценна раса”, наричана „Лавроазиатска”. Основните им физически признаци били: висок ръст, бяла кожа, светли коси и свтли или кафяви очи. От самото начало те имали ясна реч, добри естетически чуства и активно се приспособявали към външната среда.
За живота на представителите на тази раса не са оставени никакви материални свидетелства. Дори да са имали развита цивилизация, неотстъпваща на съвременната за нейното минало не е останало практически нищо. И да намерят археолозите, изследващи този древен слой, няколко глинени съда, отпечатък от гумена обувка, накой болт или гайка сред застиналата лава, тези находки не дават пълноценна картина за съществуването на тази раса хора на Земята.
3.Предполага се:
– Живяли са в малки селища, разположени на разстояния 200-300 км едно от друго, преди всичко по бреговете на големите реки и водоеми.
– Строили са си дървени къщи с градини и плодни дръвчета около тях.
– Опитомявали домашни животни,
– Ловили риба,
– Ходели на лов с лък,
– Плетяли кошници и мрежи,
– Дълбали лодки,
– Шили дрехи от кожа и ги укасявали с бисер.
– Изобретили са писмеността,
– Правили са наблюдения за движението на Луната по небето и на другите планети,
– Съчинявали са музика и са правели оркестри от флейти.
– Дълго време лавразийците вътрешно усещали, че хармонията с Природата, като е залог за здраве.
– Виждали аурата, окръжаваща телата им и как тя си изменя цвета в зависимост от състоянието на човека и отношението му към обкръжаващите го предмети, животни, растения и минерали,
– Предавали натрупаните знания от поколение на поколение и почитали древната „Майка – Прародителка”, защитница и покровителка на човешкия род,
– Нея са е изобразявали на пясък и глина, правили й статуетки от дъво, камък и кости, които поставяли на свещенните места,
– Съчинявали й химни и молитви с които я молели за защита и съхранение на първоначалната хармония и безметежност.
4.Цивилизацията:
Обаче с развитие на обществото и цивилизацията първоначално съществуващата хармония с Природата постепенно се загубила. Хората излязли от първоналния начин на живот, а единството с обитаемата среда се сменило с безвъзмездна експлоатация.
– Преди около 140000 години на територията на древна Европа се образували големи градове обитавани от няколко десятки хиляди обитатели. Постепенно техните добродетели се именили, а възможността им да виждат своята аура използвали за користни цели като магия и хипноза. Появили се сърдечни болести и епидемии, а продължителността на живота им се съкратил до 40 госини.
– Преди 132000 години общата численост на населението била около 1.5 милиона човека.

5.Апокалипсис:
– Преди 130000 години Земята се сблъскала с голям астероид, който поразил най-гъсто населената част от Европа.
– Земната ос и орбитата на планетата се променили.
– От мощния удар част от сушата отишла под водата, а Земята се разпукнала. Всички големи градове отишли под водата, а с тях и населението им.
– Останали само малки части от суша в Сибир и на Камчатка.

Advertisements

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s