Бермудският триъгълник

Сега Бермудският триъгълник, който се нарича още и „Дяволския триъгълник” се смята за най опасната аномална зона на планетата. Понякога го наричат „Врата в друго измерение”. Това название се е наложило като лесен способ за обяснение безследното изчезване на кораби, самолети и хора.
Разположен в северо-западната част на Атлантическия океан неговите върхове са Бермудските острови, югозападния нос на Флорида и Пуерто Рико. Тази форма носи условен характер, защото към този район може да се отнесе и северната част на Карибско море и Мексиканския залив.
Начало на тайната
Тайната на тази аномална зона започнала да вълнува пътешественици и учени в средата на миналия век. А през 1964г. е възникнало нейното име, като следствие от статията на Уисънт Гладис под заглавие „Смъртоносния Бермудски триъгълник”.
От тогава са фиксирани повече от сто случаи на тайнствени изчезвания в тази загадъчна зона. Най извесен е един от първите случай на изчезване, когато е пропаднала цяла военна ескадрила през 1945 година. Тогава пет самолета-бомбаровачи с опитни екипажи са изчезнали безследно и внезапно над спкойно море и при ясно време по време на обикновенния си тренировачен полет.
В радиоразговорите пилотите са съобщили за „пълна дезориентация и отказ на навигационното оборудване”. Два часа пилотите са се опитвали да наметят ориентири летейки в различни посоки, обаче опитите им не дали резултат, като че ли попаднали в капан от който немогли да се измъкнат. И до сега предизвикват множество спорове последните думи на пилотите: „ Ние влизаме в бяла вода, нещо не ни се струва неправилно. Ние не знаем къде се намираме,къде сме, водата е зелена…, не бяла” („We are entering white water, nothing seems right. We don’t know where we are, the water is green, no white”. )
През 1963година в този район безследно изчезва товарният кораб Marine Sulphur Queen, дължината на който е била повече от 130 метра. Останки от него не са намерени, сигнал за бедствие кораба не е подавал.
Теории за Тайните на Бермудския триъгълник
Съществуват много различни теории, които се опитват да обяснят тайните на тази аномална зона. Най популярните от тях са:
o Гигански блуждаещи и внезапно възникващи вълни с височина 20-30 метра, които поглъщат всичко;
o Възникващи на повърхността на океана инфразвукови вълни, които предизвикват паника в хората и те се хвърлят зад борда.
o Възникват в океана гигански газови балони напълнени с метан, чиято плътност е по-малка от тази на водата и въздуха;
o Мощното течение Гълфстрим, което в този район е необикновенно активно, педизвиква временни аномалии;
o Двойно океанско дъно в този район, в което има джоб, затворен с запушалка. Когато запушалката се отвори, възниква гигански водовъртеж, който засмуква всичко наоколо;
o В този район се намира загадъчната, митична Атлантида, която до сега не могат да намерят;
o Бермутския триъгълник е зона в която е разположена „база на посланниците на извънземен разум“;
o В този триъгълник се намира „врата”, водеща към съществуващ заедно с нас „паралелен свят”;
За сега е ясно само едно, голяма част от тези теории са грешни, тъй като е възможно реално да бъде само един от изредените по-горе варианти. Но е възможно „Загадката Бермутски триъгълник „ да има и съвсем друго обяснение…“
Oт Информационен портал: „http://www.wottakk.ru/”

Advertisements

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s