Атлантите (Арйите) са били предци на европейската цивилизация

Атлантида

Атлантида

Разселване на атлантите

Разселване на атлантите

Разселване на атлантите в Средиземноморието

Разселване на атлантите

По мнение на учените нашата планета се е образувала преди 4,5 мил.год. От начало, тя е представлявала огнено кълбо от разтопена смес химически елементи и вещества. Постепенно небесното тяло е изстивало и се образувала земната кора. Издигнал се първичния, според учените, континент Пангея (всеобща суша). Всичко останало било огромен океан, наречен Панталаса (всеобщ океан). Огромният континент, изпитвал вътрешни напрежения от движението на планетата около оста ú. Съчетанието на напрежението, големите размери и появилите се разломи , довел до неговото разкъсване.
В последствие той се разделил на северен – Лавразия и южен – Гондвана. Това вероятно е станало по някаква космическа причина – или е паднало голямо космическо тяло или се е отклонила земната ос, което е предизвикало верижна реакция. Появил се нов океан – Тетис, който разделил Пангея на Лавразия и Гондвана.
От Лавразия се родили: Северна Америка, Атлантида и Европа, а Гондвана – континентът Му, Южна Америка, Африка, Австралия и Антарктида. В последствие тези два „праматерика“ продължили да се наместват в резултат на движението на земната кора (хоризонтални и вертикални). Появили се нови разломи, земетресения и вулкани.
Атлантите(Ариите) заемали южната част на Лавразия, на брега на океана Тетис. Те са били свидетели на издигането от неговите недра на Кавказките планини, които нарекли „Алатир“. Там изградили храм в чест на Слънцето. Те били добре развита земеделска цивилизация, но не им липсвали и технически познания и умения. Изобретили са пименост, познавали са математиката и геометрията, правили са астрономически наблюдения, обработвали са камък и метал, измислили са системите за напояване и комуникации с други светове.
Земната кора продължавала да се движи. Изригването на вулканите станало толкова мощно, че Слънцето вече не се виждало, а климата рязко се влошил и започнало заледяване. Настъпил ледников период и те били принудени да търсят убежища на юг, към откъсналата се от Южна Америка – Африка и някои острови в Тетис.
Остатъци от този океан са Средиземно, Черно, Азовско и Каспийско море, а от дъното му се издигнали Пиринеите, Алпите, Карпатите, Хиндукуш и Химанлаите.
Отначало, атлантите се преселили в Мала Азия, на отворилия се провлак „Дарданелите“ и там построили своя нов град-Илион (Троя). След едноименната война с гърците те отново емигрирали. Разделили се на три части – Крит, Египет,  Сицилия и Сардиния. „Една част от причерноморското население се преселило на островите Крит(цар Минос) и Санторин (Тира) в Средиземно море, друга в Африка, а трета на о.Сицилия (при вулкана Етна) и Сардиния (Нураги,постройки).“ Не случили с родина атлантите. Тъкмо изградили култура на едно место и се случвало всеобщо нещастие, което ги прогонва-война,вулкан или потоп. Например в Крит – тъкмо изградили „Крито-Минойската цивилизация“ и изригнал вулкана „Тира“(Санторин), който ги помел заедно с цивилизацията им. После Етна, а тези от Египет, впоследствие се преселили в Месопотамия. Последвал СВЕТОВЕН ПОТОП…
Това се казва „Времена на промени“.

Advertisements

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s