Възможно е Атлантите (Ариите) да са били предци на европейската цивилизация

Разселване на атлантитеПо мнение на учените нашата планета се е образувала преди 4,5 мил.год. От начало, тя е представлявала огнено кълбо от разтопена смес химически елементи и вещества. Постепенно небесното тяло е изстивало и се образувала земна кора. Издигнал се първичния, според учените, континент Пан-Гея (всеобща суша). Всичко останало било огромен океан, наречен Пан-Таласа (всеобщ океан). Огромния континент, изпитвал вътрешни напрежения от движението на планетата около оста ú. От съчетанието на напрежението, големите размери и появилите се разломи , довел до неговото разкъсване.

В последствие той се разделил на северен – Лавразия и южен – Гондвана. Това е станало по някаква космическа причина – или е паднало голямо космическо тяло или се е отклонила земната ос. Това е предизвикало верижна реакция. Появил се нов океан – Тетис, който разделил Пангея на Лавразия и Гондвана.

В последствие тези два „пра-материка“ продължили да се движат в резултат на движението на земната кора (хоризонтални и вертикални). Появили се разломи, земетресения и вулкани.

От Лавразия се образували:  Северна  Америка, Атлантида  и  Европа, а от Гондвана –  континентът Му, Южна  Америка,  Африка, Австралия и Антарктида.

Атлантите(Ариите) заемали южната част на Лавразия, на брега на океана Тетис. Те са били свидетели на издигането от неговите недра на Кавказките планини, които нарекли „Алатир“. Там изградили храм в чест на Слънцето. Те били добре развита земеделска цивилизация, но не им липсвали и технически познания и умения. Изобретили са пимеността, познавали са математиката и геометрията, правили са астрономически наблюдения, обработвали са камък и метал, измислили са системите за напояване и комуникации с други светове.

Земната кора продължавала да се движи. Изригването на вулканите станало толкова мощно, че Слънцето вече не се виждало, климата рязко се влошил и започнало заледяване. Настъпил ледников период и те били принудени да търсят убежища на юг, към откъсналата се от Южна Америка – Африка и някои острови в Тетис.

Остатъци от този океан са Средиземно, Черно, Азовско и Каспийско море, а от дъното му се издигнали Пиринеите, Алпите, Карпатите, Хиндукуш и Химанлаите.

Отначало, атлантите се преселили в Мала Азия, на отворилия се провлак сега „Дарданелите“ и там построили своя нов град-Илион(Троя). След едноименната война с гърците те отново емигрирали. Разделили се на четири части –  Крит, Египет, Сардиния и Сицилия. Една част от причерноморското население се преселило на островите Крит и Санторин (Тира) в Средиземно море, друга в Африка, а трета на о.Сицилия (вулкана Етна) и Сардиния. Не случили с родина атлантите. Тъкмо изградили своята култура на Крит и изригнал вулкана „Тира“, който ги помел заедно с цивилизацията им. След това се наводнило Черноморското езеро (сега Черно море).После вулкана Етна, а тези от Египет се преселили в Месопотамия. Последвал и СВЕТОВЕН ПОТОП…

Според някои учени, остатъци от това население са били „митичните ТРАКИ“.

Това се казва „Време на промени“.

по материали от чуждия печат

 

 

 

About cartograf

Master cartographer
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s